Erzurum'un Resmi Dadaş Sitesi
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Erzurum'un Resmi Dadaş Sitesi

ERZURUMUN RESMİ SİTESİ

AnasayfaAnasayfa  emreemre  AramaArama  Latest imagesLatest images  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yap  

HAVA AMBULANSI 5 GÜNLÜK BEBEK İÇİN UÇTU

YazarMesaj
dadas
Admin
dadas

HAVA AMBULANSI 5 GÜNLÜK BEBEK İÇİN UÇTU Empty
MesajKonu: HAVA AMBULANSI 5 GÜNLÜK BEBEK İÇİN UÇTU   HAVA AMBULANSI 5 GÜNLÜK BEBEK İÇİN UÇTU EmptyÇarş. Kas. 19, 2008 9:08 pm

Kars Doğumevi'nde Dünyaya Gelen 5 Günlük Bebek, Sağlık Sorunları Nedeniyle Hava Ambulansıyla Erzurum'a Getirildi. Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi Pistine Konan Helikopterden İndirilen Minik Bebeğe Anında Kalp Masajı Yapıldı, Oksijen Verildi.

Kars Doğumevi'nde dünyaya gelen 5 günlük bebek, sağlık sorunları nedeniyle hava ambulansıyla Erzurum'a getirildi. Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi pistine konan helikopterden indirilen minik bebeğe anında kalp masajı yapıldı, oksijen verildi.
Kars merkezde ikamet eden Tuncer- Fatma Utkan çiftinin 8 yıl aradan sonra üç hafta erken dünyaya gelen üçüncü çocukları, akciğerlerinin tamamen olgunlaşmaması ve solunum problemi nedeniyle Kars Doğumevi'nden hava ambulansla Erzurum'a sevk edildi. Yaklaşık 10 yıllık evli olan Utkan çiftinin 8 yıl önce de bir bebekleri dünyaya geldiği gün hayata gözlerini yummuştu. İnşaatlarda geçici olarak amelelik yapan baba Tuncer ile ev hanımı olan anne Fatma, 8 yıllık aradan sonra büyük bir heyecanla üçüncü çocuklarını karşılamaya hazırlanırken üç hafta önce gerçekleşen doğum çifti şoke etti. Kars Doğumevi'nde yapılan tetkikler sonucu bebeğin ciğerlerinin tam olgunlaşmamasından solunum yetmezliği teşhisi ile müşahade altına alındı. Dört gün hastanede tedavi gören minik kız çocuğu sonunda Erzurum'a sevk edildi.

Kars Doğumevi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Yunus Yılmaz, çocuğun durumunun ağır olduğunu, solunum yetmezliğinden dolayı makinada 4 gündür gözetim altında tuttuklarını söyledi. Dr. Yılmaz, bugün ise minik yavruyu hava ambulansla Erzurum'a sevk ettiklerini açıkladı.

Hava ambulansla Erzurum'a getirilen minik yavruyu, ambulans helikopterden indiren doktorlar, küvezin içinde kalp masajı yaptı. Ambulanstan indirilir indirilmez oksijen verilen minik yavruya burada bir müddet kalp masajı yapıldıktan sonra, normal ambulansa alındı. Kısa bir sürede ambulans içinde müdahale edilen minik kız çocuğu, Bölge Eğitim Araştırma Hastanesi'ne götürülerek yeni doğan ümitesinde tedavi altına alındı.
https://dadas.forum-canada.com

HAVA AMBULANSI 5 GÜNLÜK BEBEK İÇİN UÇTU
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Bir Yaşındaki Bebek Hamile